Vigelandsparken er et populært møtested for innbyggerne i Oslo

Vigelandsparken, også kalt Frognerparken er et populært møtested for innbyggerne i Oslo . I sommer hundrevis av nordmenn på grillen eller piknik og tilbringe tid blant de berømte skulpturer. Mange kommer også her på en vinter tur.

En 14 meter høy skulptur

En av de mest kjente skulpturer er 14 meter høy Monolitten. Det er hugget ut av en enkelt stein, og representerer 121 menneskefigurer. Hva Monolith er et uttrykk har blitt tolket på mange måter: menneskets oppstandelse, kampen for å overleve, den menneskelige lengsel etter åndelighet, leve livets fylde og syklisk repetisjon.

Gustav Vigeland

Kunstneren Gustav Vigeland laget modeller av alle skulpturer uten hjelp fra andre kunstnere eller studenter. En rekke prominente håndverkere var da, og kutte ned og kastet skulpturer.

Vigeland er også prosjektets arkitekt og står bak parkens layout med de langstrakte plener og lønne alléer. Byggingen varte i flere år.

Vigeland-museet

Vigeland-museet , som ligger bare fem minutter sør for parken, kan gis spesielt bronsestatue de originale formene.

Café Vigeland

Café Vigeland er et konditori med franske bakverk, smørbrød og baguetter, fersk juice og flere typer kaffe. Det er også en liten gavebutikk. Kafé Vigeland ligger inne i Vigelandsparken, like utenfor hovedinngangen og er åpen fra 09.00 hver dag hele året. Fra 1 juni til 31 august kan ha en matbit før 20.30, mens det er åpent til 19.00 i april, mai og september til 16.00 på resten av året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *